KOSTRENSKI TRIATLON 2024.


U subotu, 29.06.2024. u organizaciji Triatlon kluba Rival iz Rijeke, održani je "Kostreninski triatlon 2024.", - otvoreno prvenstvo Hrvatske u supersprint triatlonu za 2024. godinu.

Naš klub su predstavljaje tri dame: Marija Lukina, Kiara Hren i Jana Hren.

Sve su nastupile na glavnoj ženskoj utrci na kojoj je ukupno startalo 26 žena.

Naša Marija je standardno kao i do sada na svakoj triatlon utrci isplivala u sredini. Zajedno sa Marijom isplivala je odlično Jana Hren, a smo par sekundi iza odmah i Kiara Hren. Zaostatak za vodećim, Marija je brzo dostigla na biciklističkom dijelu utrke na kojem je opet dominirala i vukla cijelu vodeću grupu. Kiara je također stigla nekolicinu cura, zajedno sa našom Janom koja je davala sve od sebe da zadrži grupu od Kiare, ali u zadnjem krugu je posustala. Na trčanju Marija je za pobijedu vodila žestoku borbu sa svojom stalnom suparnicom Nikom RImaj iz TK Zrinski, koja je ovaj put bila brža samo 3 sekunde. Tako da naša Marija je zauzela ukupno drugo mjesto i titulu viceprvakinje u supersprint triatlonu za ovu godinu, bravo Marija! Kiara je također dala sve od sebe, kako na plivačkom i biciklističkom dijelu utrke, tako i na zadnjem trkačkom dijelu gdje je na kraju završila na ukupnom 17. mjestu i 6. mjestu u njezinoj kategoriji U17. A Jana je nažalost na trkačkom dijelu odustala jer više nije bilo snage - opravdano jer je na ovu utrku došla diretno sa maturalca, pa je to sigurno ostavilo traga.

Kompletni rezultati sa ove utrke ovdje

Slijedeće po redu, i to već za vikend nas čeka 3. kolo HTL-a i to opet na Riječkom području, u Preluku i organizaciji TK Matulji.

Za naš klub će nastuipiti 7-ero članova pa im želimo svu sreću.

> Napisao: Matija Lukina.

SPONZORI I PARTNERI
FACEBOOK