MATIJA LUKINA PRVAK HRVATSKE U OLIMPIJSKOM TRIATLONU


Prošlog vikenda, u subotu 23. kolovoza, održan je tradicionalni, 16. po redu, Marijanski đir koji je ujedno bio i međunarodno otvoreno prvenstvo Splita i državno prvenstvo Hrvatske u olimpijskom triatlonu. U uvali Bene je tijekom dana održano nekoliko utrka u kojima je sudjelovalo sedmero članova Triatlon kluba Rudolf Perešin.

S početkom u 10:30 održan je supersprint triatlon u kojem je sudjelovao naš Hrvoje Turčić koji je izborio sveukupno 5. mjesto, odnosno 1. mjesto u kategoriji seniora. Zanimljivost ove utrke bila je gost natjecatelj Rudolfa Perešina. Za naš klub nastupio je i Francuz Oscar Deboise koji se inače bavi duatlonom. Oscar je nakon teško isplivane dionice na začelju, pojurio na bicikl i trčanje i tako utrku završio na 11. mjestu, sa najboljim vremenom trčanja.

Glavna utrka, prvenstvo Hrvatske, krenula je u 13 sati. Matija Lukina, zajedno sa još 17 natjecatelja željnih titule prvaka Hrvatske, krenuo je u napad na 1500m plivanja. Da Zagorje ima bolje plivače nego Dalmatinci, pokazao je vodeći cijelo plivanje nakon kojeg je prvi otrčao u tranziciju. Prvi od pet krugova vožnje bicikla po oko 8km, Matija je odvozio sam. U drugom krugu pridružili su mu se rivali Matija Krivec i Marin Koceić sa kojima je vozio sve do druge tranzicije. Iz nje je istrčao prvi i krenuo na 4 kruga trčanja  sa sveukupnih 10km. Već nakon prvog kruga Matija je napravio zavidnu prednost, da bi na kraju utrčao u cilj kao prvak Hrvatske sa minutom prednosti pred Swibirovcima Marinom Koceićem kao drugoplasiranim, te Matijom Krivecom na trećem mjestu. Matija je ponovno TK Rudolf Perešin učinio ponosnim zauzevši tron.

U 13:30 označen je start za trku otvorenog prvenstva Splita. U njoj su davali sve od sebe naši Željko Kliček, Branko Razum, Željko Lukina i Ivan Miškulin utrkujući se sa brojnim natjecateljima C licence te triatloncima iz Madžarske, Srbije, Slovenije,... Pobjednik utrke sa novčanom nagradom bio je Ognjen Stojanović iz Srbije, predvodeći Mađare Ruzsasa i Anheuera. Perešinovac Razum zauzeo je 18. mjesto dok se ostatak ekipe smjestio od 38. do 40. mjesta. Kličeku je ovo bio prvi olimpijski triatlon kojeg će pamtiti po 2.mjestu za dobnu skupinu M 35. Razum 1. U kategoriji M 45, a ponosni tata Lukina 1. mjesto za M 55.

Čestitke svim Perešinovcima na (uspješno) završenim trkama, a Matiji sretno već sljedeći tjedan u njemačkoj Bundesligi! (J.Đ.)

Službeni rezultati:

Olimpijski triatlon ELITE

Olimpijski triatlon Dobne skupine

Super sprint triatlon

SPONZORI
FACEBOOK