MATIJA PRVI NA PRVENSTVU HRVATSKE U SPRINT DUATLONU


U zaleđu Šibenika, u malom gradu Vrlika, 4. listopada 2014. održano je prvenstvo Hrvatske u na 10km i pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u sprint duatlonu. Već tradicionalna, 15. po redu, Vrlička utrka u znaku Memorijala Stipe Ercega okupila je preko 100-tinjak trkača i 60-ak duatlonaca željnih medalja i novčane nagrade.

Naš Matija Lukina iskušao se u duatlonskim vodama. Utrka se sastojala od trčanja 5610m (5 x 1122m), zatim bicikl 20 km, i za kraj ponovno trčanje 2244m ( 2 x 1122m). Matija je već na prvom trčanju poveo vodeću grupu, bicikl je odradio u duetu sa Gordanom Petkovićem iz TK Zrinski, te se na drugom trčanju odvojio i tako u cilj uspješno stigao sa oko pola minute prednosti.  Time je Matija postao prvak Hrvatske u sprint duatlonu, dok su uz njega na tronu bili već spomenuti Gordan Petković iz TK Zrinski iz Zagreba kao drugoplasirani te Marino Jukić iz TK Split na trećem mjestu.

Za Matiju je ovo prvenstveno bio dobar trening  za završnu utrku ove sezone na međunarodnom nivou koja će se održati u Grčkoj 19. listopada gdje će nastupiti u ime hrvatske reprezentacije, dok će domaće trke privesti kraju sljedeći vikend na poznatom Zagrebačkom maratonu. Utrkivat će se u trci na 5km, a mi mu želimo sreću i neka ne prekida niz ˝svaki vikend jedna medalja˝!  (J.Đ.)

 

SPONZORI
FACEBOOK