MATIJA TREĆI NA BALKANU


U nedjelju, 21. rujna 2014., na Crnom moru je održano Balkansko prvenstvo u triatlonu. Grad Burgas u Bugarskoj je ugostio oko 150 sportaša i sportašica sa cijelog Balkana podijeljenih u youth, junior i elite kategorije.

I naš Matija Lukina stigao je u Burgas zajedno sa velikim brojem hrvatskih reprezentativaca i rekreativaca spreman iskazati svoje sposobnosti među Balkancima. Tijekom 750m valovitog plivanja u Crnom moru, 20km bicikliranja i 5km trčanja uz obalu, Matija je bio dio vodeće skupine te tako utrku završio na trećem mjestu u elite kategoriji. Osim Matije, medalju za Hrvatsku osvojila je i Paola Horvat kao drugoplasirana u kategoriji youth. Čestitke Matiji i Paoli!

Matiju u listopadu čeka još jedna međunarodna i završna utrka ove sezone u gradu Loutraki u Grčkoj koju će, vjerujemo, uspješno završiti i time potvrditi svoje kvalifikacije za Europske igre u Bakuu sljedeće godine. Prije toga će se još ove subote iskušati u kros triatlonu na Jarunu, koji je ujedno i prvenstvo Hrvatske. Sretno! (J.Đ.)

SPONZORI
FACEBOOK