Održan 16. Zagorski triatlon


Jučer kod sportskog centra Gornja Stubica i na jezeru Bajer u Bedekovčini je uspješno održan 16. Zagorski triatlon - pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u sprint triatlonu za 2017. godinu.

Prvo su nastupali najmlađi u utrci akvatlon, početnici A i B (100m plivanje i 500m trčanje) te kadeti (375m plivanje, 1.4km trčanje). 

Glavna utrka je bila sprint triatlon koja uključuje 750m plivanja, 20km bicikla i 5km trčanja. Kao i obično plivački segmet utrke se održao na Bedekovčanskim jezerima, nakon čega se biciklistički dio vozio od jezera Bajer do sportskog centra Gornja Stubica gdje se završilo sa zadnjim segmentom utrke, trčanjem.

Pobjednik utrke i prvak Hrvatske za 2017. godinu u sprint triatlonu je Luka Paliska iz TK Pula, drugi Luka Dumančić iz TK Petar Zrinski, a treći je bio naš domaći predstavnik Matija Lukina iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica. Od ostalih članova iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica, Lovro Borovec bio je 24., Vjeran Skupnjak 25., Ivan Miškulin 48., Mario Mak 52. te Nino Burek 58.

Kod žena prvo mjesto i naslov državne prvakinje osvojila je Željka Šaban-Miličić iz TK Swibir, druga je bila Tea Miloš iz TK Pula, a treća naša domaća triatlonka Marija Lukina iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica. Iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica nastupila je još i Ivana Lukina koja je zauzela odlično 6. mjesto u ukupnom poretku.

U sprint triatlon utrkci također su se natjecale i štafete od kojih je najbrža bila "Tim Olimp" (u sastavu Karlo Iljaš, Emilo Androić, Dražen Dinjar).

Poslije sprint triatlon utrke održana je i promotivna utrka djece u trčanju.

Hvala svima koji su sudjelovali i nadamo se da se vidimo i dogodine u većem broju.

Službeni rezultati svih utrka

Fotografije  Album fotografija_2

Reportaža na Sportskoj televiziji

SPONZORI
FACEBOOK