ODRŽAN 18. ZAGORSKI TRIATLON 2019.


U nedjelju 30.06.2019., kod sportskog centra Gornja Stubica i na jezeru Bajer u Bedekovčini, uspješno je održan 18. Zagorski triatlon - kup Hrvatske apsolutno u sprint triatlonu i mini akvatlonu za početnike. Uz te glavne utrke bile su još u progamu sljedeće promo utrke: akvatlon za kadete, utrka djece i građana u trčanju.

Prvo su nastupali najmlađi akvatlonci: početnici A i B koji su 100m plivali i 500m trčali te kadeti koji su imali 375m plivanje i 1.4km trčanje. U kategoriji početnika i početnica te ukupno pobjedu u toj utrci odnio je naš Patrik Dinjar iz TK Rudolf Perešin. Ovo je bio njegov prvi nastup na ovakvoj utrci pa mu želimo još puno novih i da se u budućnosti možda okuša i u triatlonu te postane možda nova nada zagorskog i hrvatskog triatlona-nasljednik našega najpoznatijeg triatlonca Matije Lukina. Osim Patrika, pobjedu za TK Rudolf Perešin odnjela je i njegova mlađa sestra Helena Dinjar u kategoriji početnica A te Petar Hren u kategoriji početnika A. U utrci akvatlona za kadete najbrži bio je Tin Rebić iz TK Swibir a od pedstavika TK Rudolf Perešin redom najbolje su bile: Ana Potlaček, Mia Hren, Jana Hren, Nika Kuhta i Lea Piljek.

Glavna utrka je bila sprint triatlon koja uključuje 750m plivanja, 20km bicikla i 5km trčanja. Kao i obično plivački segmet utrke se održao na Bedekovčanskim jezerima, nakon čega se biciklistički dio vozio od jezera Bajer do sportskog centra Gornja Stubica gdje se završilo sa zadnjim segmentom utrke, trčanjem.

Pobjednik utrke bio je poznati slovenski triatlonac Matija Meden iz 3KM Maribor, drugi Martin Štefan iz TK Zrinski i treći Tin Kaurić iz TK Velika Gorica..

Najbolji iz TK Rudolf Perešin Gornja Stubica bio je ove godine Vjeran Skupnjak, zatim Tomica Lešković (prošle godine najbolji), Lovro Borovec, Romano Krstić, Mario Mak, Nino Burek te Ivan Miškulin.                                                     

Kod žena prvo mjesto osvojila je naša članica iz TK Rudolf Perešin MARIJA LUKINA, koja je ponovila ovaj uspijeh iz 2016. godine. Druga je bila Dunja Gorup iz TK Maksimir i treća Ana Šumah iz Slovenije (TK 3KM).

U sprint triatlon utrkci također su se natjecale i štafete od kojih je najbrža bila također domaća štafeta "METALIS" (u sastavu Matija Lukina, Marko Đurđević i Stjepan Martinić). Druga je bila štafeta: SLJEMENAŠI(CA) a treća VK ZAGREB. Štafeta TK Rudolf Perešin (u sastavu: Marija Borovec, Krunoslav Borovec i Stela Cvetković) zauzeli su 4. mjesto.

Poslije sprint triatlon utrke održane su još i promotivne utrka djece i građana u trčanju.

Hvala svima koji su sudjelovali i nadamo se da se vidimo i dogodine u većem broju!

Službeni rezultati:  SPRINT TRIATLONAKVATLON

SLIKE: I dio - KRISTINA ZORKO

          II dio - MARIJA KUKEC

SPONZORI
FACEBOOK