Održana redovna godišnja skupština kluba


Prošlog četvrtak (24.01.2013.) u 19h u sportskom domu Matija Gubec u Gornjoj Stubici nakon održane redovne i izborne skupštine Atletskog Kluba Rudolf Perešin Gornja Stubica, održana je i redovna godišnja skupština našega Triatlon Kluba Rudolf Perešin Gornja Stubica. Skupštinu je vodio predsjednik kluba gosp. Željko Lisak. U skupštini je podneseno izvješće rada kluba u protekloj 2012. godini, plan rada kluba u novoj 2013. natjecateljskoj triatlon sezoni te na samom kraju su predstavljeni novi klubski bicikklistički dresovi i kalendari kluba. Na skupštini je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog Triatlon Saveza a ujudno i podpredsjednik našega triatlon kluba gosp. Krunoslav Borovec. Nakon skupštine je održana mala zakuska i druženje prisutnik članova i gostiju oba kluba (atletskog i triatlon).

Potpuno izvješće rada kluba u prošloj 2012. godini može se pročitati ovdje:

IZVJEŠTAJ O RADU TRIATLON KLUBA „RUDOLF PEREŠIN“ GORNJA STUBICA U 2012. GODINI

U prošloj 2012.god. Triatlon Klub Rudolf Perešin je predstavljalo ukupno 15 članova od koji je njih osmero bilo službeno i licencirano u HTS-u (Hrvatskom triatlon savezu). Dobili smo 2 nova člana, seniora Nikolu Borića iz Zaprešića i Vedrana Supura iz susjedne nam Bosne i Hercegovine te oba su nas ljepo predstavljala u prošloj sezoni.

Naši članovi tokom godine nastupili su na raznim utrkama kupa i prvenstvima diljem cijele Hrvatske, susjednih zemalja i doslovnoga cijeloga svijeta; i na svima njima su ostvarili zapažene rezultate te tako predstavljali klub i Gornju Stubicu u ljepom izdanju.

Klubsku sezonu smo počeli u travnju sa triatlon utrkom u Korčuli gdje su nas predstavljali Matija Lukina i Lovro Borovec uz pratnju podpredsjednika kluba Krune Borovca te novi član Vedran Supur . I bolje nismo mogli početi jer Matija je odnio ukupnu pobjedu na toj utrci dok je Lovro zauzeo solidno ukupno 25. mjesto odnosno 6. mjesto u kategoriji juniora a Vedran ukupno 29. mjesto i 5. mjesto u kategoriji seniora 1.

Zatim je sljedila utrka kros triatlona u Varaždinu gdje nas je predstavljao po prvi puta novi član Nikola Borić, koji zauzeo ukupno 5. mjesto a prvo u kategoriji seniora 2.

Nakon toga sljedila je utrka za prvenstvo Hrvatske u klasičnom duatlonu u susjednoj nam Donjoj Stubici gdje nas je nakon dugo vremena predstavljao naš Dražen Dinjar, koji da nije imao tehničkih problema na biciklističkom segmetu utrke sigurno uzeo naslov prvaka Hrvatske i ovoj disciplini i time možda se opet vratio u duatlonske vode. Ali svaka mu čast na pokušaju i trudu i potičemo ga da proba ponovo ove godine ponovo-nikad nije kasno Dražen!

Poslije Donje Stubice sljedila je triatlon utrka na otoku Rabu koja je ujedno bila i službeno PH u sprint triatlonu. Tu su nas isto predstavljali samo Lovro i Matija. Matija je ponovo pobijedio i potvrdio naslov prvaka Hrvatske u ovoj disciplini a Lovro je zauzeo ukupno 33. mjesto odnosno 7. mjesto kod juniora.

Sljedila je triatlon utrka u Zagrebu točnije 16. Zagreb Open-Memorijal Marijana Pedišića koja je jedna od najposjećeniji utrka u Hrvatskoj. Imali smo 2 predstavnika na olimpijskom triatlonu (Matiju Lukina i Vedrana Supura) te Lovru Borovca na supersprint triatlonu. Matija je na olimpijskom triatlonu zauzeo ukupno 2. mjesto iza slovenca Seme Uroša tj. bio ponovno prvi od hrvata, a Vedran je završio na Vedran ukupno 39. mjesto i 9. mjesto u kategoriji seniora 1.

Nakon Zagreba sljedila je utrka PH u klasičnom aquatlonu u Zadru. Predstavljali su nas Ante Pešec, Lovro Borovec i Matija Lukina ponovo uz pratnju podpredsjednika kluba Krune Borovca kojemu se ovim putem zahvaljujemo na brizi i prijevozu naših sportaša. Na toj utrci Matija je ponovo bio najuspješniji i odnio još jedan naslov prvaka Hrvatske u ovoj disciplini. Ante je završio na ukupnom 30. mjestu (9. mjesto u seniorima 1) a Lovro na ukupno 31. mjestu (6. mjesto u kategoriji juniora).

Potom je sljedila nama svima najdraža triatlon utrka u Hrvatskoj tj. naš ZAGORSKI TRIATLON kojemu je ovo bilo 11. izdanje. Do sada je bio najmanje posjećen radi lošeg vremena i poklapanja sa drugim trkama ali svedjedno trku smo organizirali ponovo na jako viskom nivou i svi koji su posjetili utrku bili su i više nego zadovoljni. Kao što je bilo i za očekivati na ovoj utrci je bilo najviše naših članova koji su se natjecali. Po prvi puta u sezoni nastupili su neki mladi-stari naši članovi; Marko Đurđević, braća Hrvoje i Alen Turčić i Vjeran Skupnjak. Uz njih su još bili Matija i Lovro. Matija je i ovaj put bio najbrži i nepobjedivi na domaćem terenu dok je drugi iza njega najuspješniji bio Marko Đurđević sa osvojenim ukupnim 10. mjesto, zatim Vjeran Skupnjak na 13., Alen Turčić na 14. i Hrvoje Turčić na 15. mjestu. Lovro je nažalost odustao na biciklističkom djelu utrke nakon nezgodnog ali bezopasnog pada što je najvažnije. Osim ovih navedenih imali smo i klubsku štafetu pod imenom –ŠTAFETA PROTIV MATIJE- u sastavu (Ante Pešec, Ivica Stepan i Goran Barbić). Dečki su zauzeli 2. mjestu u kategoriji štafeta i nisu uspijeli ugroziti Matiju što im je bio cilj kao što im i samo ime govori.

Poslje našeg Zagorskog triatlona, krajem kolovoza nastupili smo na triatonu u Splitu i to na olimpijskom i supersprint triatlonu. Hrvoje Turčić je zauzeo ukupno 29. mjesto na olimpijskom triatlonu a Lovro Borovec ukupno 12. i Vedran Supur 13. mjesto na supersprint triatlonu.

Tjedan dana kasnije održana je triatlon utrka i na Supetru otoku Braču gdje nas je jedino predstavljao samo Lovro Borovec i zauzeo ukupno 28. mjesto.

Klubsku sezonu završili smo sa rekreativnom biciklističkom utrkom u rujnu u Mariboru gdje smo nastupili na 2 utrke. Na utrci od 114km predstavljali su nas Lovro Borovec, Matija i Željko Lukina a na utrci od 70km Kruno i Marija Borovec.

Osim navedenih utrka treba spomenuti da je naš Matija Lukina kao član hrvatske triatlon reprezentacije nastupio još na sljedećim međunarodnim utrkama, i to: na europskom seniorskom triatlon kupu u Quarteriji (Portugal), zatim na europskom seniorskom triatlon prvenstvu u Eilatu (Izrael), europskom seniorskom kupu u Antaliji (Turska) te na svjetskom triatlon kupu u Tiszjavarošu (Mađarska).

Matija je nastupio i na svjetskom studentskom prvenstvu u Yilanu (Taipe Taiwan) čiji put mu je omogućio njegov matični fakultet i Hrvatski sportski sveučilišni savez. Tamo je Matija zabilježio ljepi plasman sa 17. mjesto u konureciji od 53. natjecatelja iz čak 23 zemalja i 5 kontinenata što potvrđujemo kvalitetu samog natjecanja.

Kao i predthodne 2011. sezone, Matija je i u 2012. godini nastupao za Francuski klub „TEAM CHARENTES TRIATLON“ iz Cognaca i za njim zabilježio 1 nastup na sprint triaton utrci u gradu Autun uz sklopu 2. Francuske triatlon lige. Dobra vijest je ta da je isti klub Matiju ostavio u timu u za ovu novu 2013. godinu što će Matiji biti i više nego potrebno za njegov daljnji napredak za natjecanje na najvišem nivou u triatlonu.

Osim Matije, međunarodni nastup zabilježio je i član našega kluba Nikola Borić i to na europskom prvenstvu u kros triatlonu koje se održalo u Den Haagu u Nizozemskoj. Nikola je ostvario 8. mjesto u kategoriji od 35-39 godina što također ljepi rezultat i ponos za naš klub.

Možemo biti i više ne ponosni sa svim gore navedenim nastupima naših članova i prošlu 2012. godinu i na tjecateljsku sezonu ocjeniti kao vrlo uspješnu. Ipak smo mi prema drugim klubovima što se tiće brojnosti članova i same financijske podrške, zapravo najsiromašniji, što naše članove nije obeshrabrilo ali zato se nadamo boljoj budućnosti po tom pitanju jer ju i više nego zaslužujemo.

Osim sportskih rezultata i nastupa moramo napomenuti i sljedeće da su 2 naša člana: Ante Pešec i Matija Lukina u svibnju prošle godine u Bratislavi sudjelovali na tzv. „ITU Triathlon Level 1 Club and Community Coaching Course“ i stime stekli certifikat koji im vrijedi sljedeće 4 godine za rad za mlađim uzrastom u triatlon klubovima – bravo dečki.

A Športska Zajednica KZŽ-e prošlog petaka dodijelila ljepo priznanje našem klubu, točnije našem Matiji Lukina koji je proglašen kao 2. sportaš KZŽ-e za 2012.god. u seniorskoj konkureciji.

Matija je ponovo bi nosioc našega kluba ali za tako dobre Matijine rezultate zaslužan je i njegov trener, prof. Goran Barbić koji sa Matijom radi već pune 2 godine. Osim samog trenerskog posla, Goran je Matiji puno pomogao i na razne druge načine: omogućio je Matiji novi vrhunski bicikl i pomogao oko razne druge sportske opreme; omogućio mu je i u više navrata pripreme u Švicarskoj kod sebe doma; pomogao oko finaciranja utrka vani i još puno, puno toga - pa mu se od srca zahvaljujemo na njegovoj pomoći jer bez njega puno toga Matiji prošle godine nebi bilo moguće ostvariti. Hvala i Goranovoj obitelji također, koja je Matiju prihvatila kao svojega kada je boravio sa Goranom u njegovom domu u Stuttgartu u Njemačkoj – HVALA TI GORAN, u ime Matije i cjele ekipe Triatlon a i Atletskog Kluba. Pomažući Matiji, pomažeš i svima nama! OD SRCA TI HVALA! I drago nam je da si dio nas.

Klub se zahvaljuje i svojim vjernim sponzorima i klubskim prijateljima koji su na razne načine pomogli:

-         gosp. Dinku Turčiću i njegovoj firmi Auto servis Turčić,

-         gosp. Daliboru Bajsu i njegovoj firmi Bajs Viličari,

-         Termama Jezerčica i Termama Tuhelj,

-         medijskom pokrovitelju "Radio Stubica", "Gornjostubička Luč"; "Zpress", "Zagorski list", "Večenji List", "Sportske Novosti"

-         gosp. Siniši Kuhti i njegovom fitness centru Jezerčica i Fitness centru Citysport (omogućio besplatno korištenje našem Matiji za njegove treninge),

-         ITB firmi i vlasniku Nini Bureku koji nam je napravio klubsku Internet stranicu

-         Studio 5 i vlasinku Siniši iz Donje Stubice

-         Auto prijevozniku Dragutinu Moštaku

-         Stolarskoj-zanatskoj radnji i vl. Miljenku Lisaku

-         Općini Gornja Stubica, Vatrogasnoj zahednici Gornja Stubica

-         Županijskoj upravi za Ceste i gosp. Jaminu Krizamaniću,

-         Športskoj Zajednici KZŽ

-         i samoj Županiji

-         te svima drugima (jer sigurno smo nekoga zaboravili na što se ispričavamo); hvala Vam svima što ste pomogli i omogućili naš rad u klubu boljim i kvalitetnijim; i nadamo se i budućoj suradnji.

Ove godine dobiti čemo i još jednog člana u klub, seniora Željka Kličeka i mladog juniroa Filipa Husnjaka (obojica iz Zagorskog područja) pa im želimo dobrodošlicu u našu ekipu te uspješnu novu sezonu kao i svim našim članovima.

 

             TAJNIK:                                                                               PREDSJEDNIK:

        Željko Lukina                                                                                Željko Lisak

 

 

SPONZORI
FACEBOOK